Cuberdons - Neuzen

Een cuberdon is een echt Belgisch snoepje dat reeds van bij zijn oorsprong in Gent, de hoofdstad van Oost-Vlaanderen, geproduceerd en verkocht wordt. De uiterlijke kenmerken zijn de kegelvorm en de paarsrode kleur. We herkennen het snoepje natuurlijk ook aan de uitzonderlijke smaakexplosie door de smaak van rode vruchten in combinatie met een dunne suikerkorst. Die bekomt men door de lekkernij enkele dagen in een oven te drogen. Naast suiker zorgt Arabische gom, afkomstig van de acaciaboom, als hoofdbestanddeel voor de smeuïge vulling.

Het familiebedrijf Confiserie 2000 – Bonbonheur maakt reeds decennia lang cuberdons.  Stichter Roger Scheir verfijnde een oud recept om de typische kenmerken van de dunne suikerkorst met smeuïge vulling in ere te houden. Zoon Frederic zet nu deze traditie verder. Confiserie 2000 staat erom bekend om kwaliteitsvol snoepgoed nog steeds op een ambachtelijke wijze te produceren.

De originele cuberdons met framboossmaak van Confiserie 2000 zijn sinds 2009 erkend als Belgisch streekproduct door VLAM.


Cuberdons originele frambozensmaak

Cuberdons 200 g

Cuberdon - rode neuzen 1 kg en 2 kg

Limoncellosmaak

Citroensmaak


Appelsmaak

Sinaasappelsmaak

Aardbeismaak

Anijssmaak


Cuberdonstukjes

Cuberdon crumble 2 kg

Cuberdon crumble extra fijn 2 kg

Cuberdon poeder 2 kg


Cuberdon vloeibaar

Cuberdon pasta 3,5 kg

Cuberdon extra vloeibaar 3,5 kg

Cuberdon dressing 400g (topping)


Fruits de luxe

Pectine gebaseerd snoepgoed op basis van 35% vruchtenpulp

Amusettes - Lydia

Handgemaakt - ananas, citroen en sinaasappelsmaak

Choqs

De Orangettes zijn op basis van pectine met een frisse sinaasappelsmaak. De Haricots en Sint- en Pietfiguren zijn dan weer met een zachte vanillesmaak. Steeds met echte Belgische chocolade!

Candymonster

Snoepgoed op basis van gelatine

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x